U Grzecha
  • Obiekt
  • Gastronomia
  • Przyjęcia
  • Noclegi
  • Galeria
  • Kontakt

Menu Śląska Uczta

Obiad

Danie główne

  • Rosół z makaronem
  • Rolada śląska w sosie własnym
  • Pierś z kurczaka pod porową pierzynką
  •  Pieczeń w ziołach
  •  Kacze udka z jabłkami

Dodatki

  • Kluski śląskie jasne i ciemne
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka Szefa kuchni
  • Sos pieczeniowy

Deser

  • Ciasta w pięciu rodzajach*
  • Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.

Zimna płyta

  • Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
  •  Patery obfitości ( muffinki jajeczno-warzywne, zapiekane kiełbaski w boczku, koreczki serowe, koszyczki z pastą z zielonego groszku )
  • Tymbaliki z  kurczaka z dodatkami
  •  Galert ze świńskich nóżek
  • Rulony z szynki z musem chrzanowym w galarecie
  • Śledzik w sałatce z marynat
  • Dwa rodzaje sałatek sezonowych szefa kuchni
  • Mini Tortille z sosem ostro-słodkim
  • Pieczywo, masło

Kolacja ( do wyboru I pozycja )

  • Paszteciki z mięsem, pierogi nadziewane na kilka sposobów, barszcz czerwony
  • Krokiety z kapustą i grzybami, zawijańce francuski z serem i szynką, barszcz czerwony
  • Bogracz z pieczywem
  • Flaczki

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Menu weselne

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, oraz uroczyste powitanie gości lampką szampana.

Obiad

Zupa (do wyboru jedno danie)

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z dodatkiem śmietany i świeżych listków bazylii
  • Krem z pieczarek z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki

Danie główne (do wyboru 3 rodzaje mięs)

  • Rolada śląska w sosie własnym
  • Karczek pieczony w ziołach naszpikowany czosnkiem
  • Schab nadziewany suszoną śliwką i morelą
  • Pieczone udka z kurczaka po prowansalsku
  • Pieczone roladki ze schabu z borowikami i tymiankiem w sosie z czerwonego wina
  • Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i żółtym serem
  • Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta
  • Kaczka z jabłkami

Dodatki (do wyboru 4 pozycje)

  • Kluski śląskie
  • Kluski tarte
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaczki pieczone w ziołach
  • Delikatne maślane puree z cebulką
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z białej kapusty i marchwi
  • Sałatka Colesław
  • Buraczki z chrzanem
  • Blanszowany bukiet warzyw
  • Mix sałat w sosie vinegrett
  • Marchew z ananasem

Deser (do wyboru 1 pozycja)

  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
  • Ptasie mleczko w pucharku
  • Kolorowe galaretki z bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

Zimna płyta (do wyboru 10 pozycji)

  • Patera wędlin
  • Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
  • Mini tortilla z warzywami i szynką z sosem chilli
  • Patera serów żółtych i pleśniowych
  • Tymbaliki z kurczaka z dodatkami
  • Faszerowane roladki z szynki z musem chrzanowym
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka makaronowa
  • Sałatka z ryżem i tuńczykiem
  • Pomidory z mozzarela i świeżą bazylią
  • Sałatka z brokułów z kurczakiem w sosie czosnkowym
  • Jajka faszerowane pastą warzywną
  • Jajka faszerowane wędzonym łososiem
  • Koreczki z serem, szynką i dodatkami
  • Śledź korzenny z ogórkami i cebulą
  • Klopsiki rybne w zalewie octowej
  • Koreczki śledziowe w zalewie octowej
  • Ryba po grecku
  • Śledzie w śmietanie
  • Pieczarki, ogórki i papryka konserwowa
  • Pieczywo w 3 rodzajach
  • Świeże pomidory i ogórki zielone

Kolacja I (do wyboru 3 pozycje 1xmięso, 2 dodatki)

  • Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
  • Udka z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
  • Kotlet schabowy w migdałach, sezamie, słoneczniku
  • Szaszłyki drobiowo- warzywne
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Blanszowany bukiet warzyw
  • Mix sałat z sosem vinegrett
  • Frytki
  • Szyszki ziemniaczane
  • Łódeczki ziemniaczane
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Puree ziemniaczane

Kolacja II (do wyboru 1 pozycja)

  • Krokiet z kapustą i grzybami podawany z barszczem czerwonym
  • Zawijańce z ciasta francuskiego podawane z barszczem czerwonym
  • Żurek Śląski z białą kiełbasą
  • Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakiem

Kolacja III (do wyboru 1 pozycja)

  • Flaczki
  • Bogracz
  • Zupa cebulowa

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Menu na przyjęcie komunijne

ZUPA

Złocisty rosół domowy z makaronem;

MIĘSA (1,5 porcji na osobę)

Tradycyjna rolada wieprzowa;

Chrupiące nuggetsy z kurczaka w różnych panierkach;

Pieczeń z karczku w delikatnym sosie.

Udka z kurczaka po prowansalsku.

DODATKI

Kluski śląskie jasne i ciemne;

Ziemniaki podane z masłem i koperkiem;

Sos pieczeniowy;

Sałatka z kapusty czerwonej;

Kapusta zasmażana z pieczarkami.

DESER

Lody z owocami i bitą śmietaną;

Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.

ZIMNA PŁYTA

Mięsa pieczone zawijane z nadzieniem paprykowym, brokułowym i żurawinowym podane z dipem czosnkowym;

Mini tortille z sosem słodko-ostrym;

Tymbaliki z kurczaka z kolorowymi dodatkami;

Rulony z szynki z aksamitnym kremem chrzanowym:

Sałatka sezonowa szefa kuchni;

Patery obfitości ( rolady jajeczne na kilka sposobów, sery z  owocami i kiełbaski w boczku, itp.)

Ryba po grecku

Pieczywo, masło.

KOLACJA

Chrupiące zawijańce francuskie z serem i szynką;

Krokiety z kapustą i grzybami, 

Barszcz czerwony.

W cenie : napoje niegazowane pomarańczowy i jabłkowy oraz woda mineralna niegazowana podawane z cytryną w dzbankach.

Obowiązuje w 2020 roku.

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Menu Śląska Uczta

Obiad

Danie główne

  • Rosół z makaronem
  • Rolada śląska w sosie własnym
  • Pierś z kurczaka pod porową pierzynką
  •  Pieczeń w ziołach
  •  Kacze udka z jabłkami

Dodatki

  • Kluski śląskie jasne i ciemne
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka Szefa kuchni
  • Sos pieczeniowy

Deser

  • Ciasta w pięciu rodzajach*
  • Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.

Zimna płyta

  • Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
  •  Patery obfitości ( muffinki jajeczno-warzywne, zapiekane kiełbaski w boczku, koreczki serowe, koszyczki z pastą z zielonego groszku )
  • Tymbaliki z  kurczaka z dodatkami
  •  Galert ze świńskich nóżek
  • Rulony z szynki z musem chrzanowym w galarecie
  • Śledzik w sałatce z marynat
  • Dwa rodzaje sałatek sezonowych szefa kuchni
  • Mini Tortille z sosem ostro-słodkim
  • Pieczywo, masło

Kolacja ( do wyboru I pozycja )

  • Paszteciki z mięsem, pierogi nadziewane na kilka sposobów, barszcz czerwony
  • Krokiety z kapustą i grzybami, zawijańce francuski z serem i szynką, barszcz czerwony
  • Bogracz z pieczywem
  • Flaczki

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Menu weselne

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, oraz uroczyste powitanie gości lampką szampana.

Obiad

Zupa (do wyboru jedno danie)

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z dodatkiem śmietany i świeżych listków bazylii
  • Krem z pieczarek z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki

Danie główne (do wyboru 3 rodzaje mięs)

  • Rolada śląska w sosie własnym
  • Karczek pieczony w ziołach naszpikowany czosnkiem
  • Schab nadziewany suszoną śliwką i morelą
  • Pieczone udka z kurczaka po prowansalsku
  • Pieczone roladki ze schabu z borowikami i tymiankiem w sosie z czerwonego wina
  • Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i żółtym serem
  • Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta
  • Kaczka z jabłkami

Dodatki (do wyboru 4 pozycje)

  • Kluski śląskie
  • Kluski tarte
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaczki pieczone w ziołach
  • Delikatne maślane puree z cebulką
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z białej kapusty i marchwi
  • Sałatka Colesław
  • Buraczki z chrzanem
  • Blanszowany bukiet warzyw
  • Mix sałat w sosie vinegrett
  • Marchew z ananasem

Deser (do wyboru 1 pozycja)

  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
  • Ptasie mleczko w pucharku
  • Kolorowe galaretki z bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

Zimna płyta (do wyboru 10 pozycji)

  • Patera wędlin
  • Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
  • Mini tortilla z warzywami i szynką z sosem chilli
  • Patera serów żółtych i pleśniowych
  • Tymbaliki z kurczaka z dodatkami
  • Faszerowane roladki z szynki z musem chrzanowym
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka makaronowa
  • Sałatka z ryżem i tuńczykiem
  • Pomidory z mozzarela i świeżą bazylią
  • Sałatka z brokułów z kurczakiem w sosie czosnkowym
  • Jajka faszerowane pastą warzywną
  • Jajka faszerowane wędzonym łososiem
  • Koreczki z serem, szynką i dodatkami
  • Śledź korzenny z ogórkami i cebulą
  • Klopsiki rybne w zalewie octowej
  • Koreczki śledziowe w zalewie octowej
  • Ryba po grecku
  • Śledzie w śmietanie
  • Pieczarki, ogórki i papryka konserwowa
  • Pieczywo w 3 rodzajach
  • Świeże pomidory i ogórki zielone

Kolacja I (do wyboru 3 pozycje 1xmięso, 2 dodatki)

  • Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
  • Udka z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
  • Kotlet schabowy w migdałach, sezamie, słoneczniku
  • Szaszłyki drobiowo- warzywne
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Blanszowany bukiet warzyw
  • Mix sałat z sosem vinegrett
  • Frytki
  • Szyszki ziemniaczane
  • Łódeczki ziemniaczane
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Puree ziemniaczane

Kolacja II (do wyboru 1 pozycja)

  • Krokiet z kapustą i grzybami podawany z barszczem czerwonym
  • Zawijańce z ciasta francuskiego podawane z barszczem czerwonym
  • Żurek Śląski z białą kiełbasą
  • Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakiem

Kolacja III (do wyboru 1 pozycja)

  • Flaczki
  • Bogracz
  • Zupa cebulowa

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Menu na przyjęcie komunijne

ZUPA

Złocisty rosół domowy z makaronem;

MIĘSA (1,5 porcji na osobę)

Tradycyjna rolada wieprzowa;

Chrupiące nuggetsy z kurczaka w różnych panierkach;

Pieczeń z karczku w delikatnym sosie.

Udka z kurczaka po prowansalsku.

DODATKI

Kluski śląskie jasne i ciemne;

Ziemniaki podane z masłem i koperkiem;

Sos pieczeniowy;

Sałatka z kapusty czerwonej;

Kapusta zasmażana z pieczarkami.

DESER

Lody z owocami i bitą śmietaną;

Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.

ZIMNA PŁYTA

Mięsa pieczone zawijane z nadzieniem paprykowym, brokułowym i żurawinowym podane z dipem czosnkowym;

Mini tortille z sosem słodko-ostrym;

Tymbaliki z kurczaka z kolorowymi dodatkami;

Rulony z szynki z aksamitnym kremem chrzanowym:

Sałatka sezonowa szefa kuchni;

Patery obfitości ( rolady jajeczne na kilka sposobów, sery z  owocami i kiełbaski w boczku, itp.)

Ryba po grecku

Pieczywo, masło.

KOLACJA

Chrupiące zawijańce francuskie z serem i szynką;

Krokiety z kapustą i grzybami, 

Barszcz czerwony.

W cenie : napoje niegazowane pomarańczowy i jabłkowy oraz woda mineralna niegazowana podawane z cytryną w dzbankach.

Obowiązuje w 2020 roku.

W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.

Copyright © Dom Przyjęć U Grzecha. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Developed by C4 Agency. Designed by Sebastian Sadlej

  • Modele vanow
  • Modele spi
  • Modele pralek candy
  • Modele lettre de motivation chauffeur poids lourd débutant
  • Modele dynamiki ekonomicznej
  • Modele de un ghii
  • Modele de schema electrique
  • Modele de lettre de demission word
  • Modele de french manucure en gel
  • Modele de cv-uri pentru elevi
  • Modele de chateau fort
  • Modele de analiza sintactica si morfologica
  • Modele contrat de location vacances gratuit
  • Modele bb8 crochet
  • Modèle standard des interactions fondamentales
  • Modèle lettre de motivation aide a domicile
  • Modèle de tatouage celtique
  • Modèle de réduction des risques
  • Modèle de mp3
  • Modèle de lettre envoi d`un document