Menu Śląska Uczta
Obiad
Danie główne
- Rosół z makaronem
- Rolada śląska w sosie własnym
- Pierś z kurczaka pod porową pierzynką
- Pieczeń w ziołach
- Kacze udka z jabłkami
Dodatki
- Kluski śląskie jasne i ciemne
- Kapusta zasmażana z pieczarkami
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka Szefa kuchni
- Sos pieczeniowy
Deser
- Ciasta w pięciu rodzajach*
- Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.
Zimna płyta
- Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
- Patery obfitości ( muffinki jajeczno-warzywne, zapiekane kiełbaski w boczku, koreczki serowe, koszyczki z pastą z zielonego groszku )
- Tymbaliki z kurczaka z dodatkami
- Galert ze świńskich nóżek
- Rulony z szynki z musem chrzanowym w galarecie
- Śledzik w sałatce z marynat
- Dwa rodzaje sałatek sezonowych szefa kuchni
- Mini Tortille z sosem ostro-słodkim
- Pieczywo, masło
Kolacja ( do wyboru I pozycja )
- Paszteciki z mięsem, pierogi nadziewane na kilka sposobów, barszcz czerwony
- Krokiety z kapustą i grzybami, zawijańce francuski z serem i szynką, barszcz czerwony
- Bogracz z pieczywem
- Flaczki
W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.
Menu weselne
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, oraz uroczyste powitanie gości lampką szampana.
Obiad
Zupa (do wyboru jedno danie)
- Domowy rosół z makaronem
- Krem z pomidorów z dodatkiem śmietany i świeżych listków bazylii
- Krem z pieczarek z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki
Danie główne (do wyboru 3 rodzaje mięs)
- Rolada śląska w sosie własnym
- Karczek pieczony w ziołach naszpikowany czosnkiem
- Schab nadziewany suszoną śliwką i morelą
- Pieczone udka z kurczaka po prowansalsku
- Pieczone roladki ze schabu z borowikami i tymiankiem w sosie z czerwonego wina
- Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i żółtym serem
- Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta
- Kaczka z jabłkami
Dodatki (do wyboru 4 pozycje)
- Kluski śląskie
- Kluski tarte
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaczki pieczone w ziołach
- Delikatne maślane puree z cebulką
- Kapusta zasmażana z pieczarkami
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z białej kapusty i marchwi
- Sałatka Colesław
- Buraczki z chrzanem
- Blanszowany bukiet warzyw
- Mix sałat w sosie vinegrett
- Marchew z ananasem
Deser (do wyboru 1 pozycja)
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
- Ptasie mleczko w pucharku
- Kolorowe galaretki z bitą śmietaną
- Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
Zimna płyta (do wyboru 10 pozycji)
- Patera wędlin
- Kęski mięsne w trzech smakach (brokuł, papryka, żurawina) z sosem czosnkowym
- Mini tortilla z warzywami i szynką z sosem chilli
- Patera serów żółtych i pleśniowych
- Tymbaliki z kurczaka z dodatkami
- Faszerowane roladki z szynki z musem chrzanowym
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- Sałatka makaronowa
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pomidory z mozzarela i świeżą bazylią
- Sałatka z brokułów z kurczakiem w sosie czosnkowym
- Jajka faszerowane pastą warzywną
- Jajka faszerowane wędzonym łososiem
- Koreczki z serem, szynką i dodatkami
- Śledź korzenny z ogórkami i cebulą
- Klopsiki rybne w zalewie octowej
- Koreczki śledziowe w zalewie octowej
- Ryba po grecku
- Śledzie w śmietanie
- Pieczarki, ogórki i papryka konserwowa
- Pieczywo w 3 rodzajach
- Świeże pomidory i ogórki zielone
Kolacja I (do wyboru 3 pozycje 1xmięso, 2 dodatki)
- Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
- Udka z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
- Kotlet schabowy w migdałach, sezamie, słoneczniku
- Szaszłyki drobiowo- warzywne
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Blanszowany bukiet warzyw
- Mix sałat z sosem vinegrett
- Frytki
- Szyszki ziemniaczane
- Łódeczki ziemniaczane
- Ziemniaki z koperkiem
- Puree ziemniaczane
Kolacja II (do wyboru 1 pozycja)
- Krokiet z kapustą i grzybami podawany z barszczem czerwonym
- Zawijańce z ciasta francuskiego podawane z barszczem czerwonym
- Żurek Śląski z białą kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem i ziemniakiem
Kolacja III (do wyboru 1 pozycja)
- Flaczki
- Bogracz
- Zupa cebulowa
W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.
Menu na przyjęcie komunijne
ZUPA
Złocisty rosół domowy z makaronem;
MIĘSA (1,5 porcji na osobę)
Tradycyjna rolada wieprzowa;
Chrupiące nuggetsy z kurczaka w różnych panierkach;
Pieczeń z karczku w delikatnym sosie.
Udka z kurczaka po prowansalsku.
DODATKI
Kluski śląskie jasne i ciemne;
Ziemniaki podane z masłem i koperkiem;
Sos pieczeniowy;
Sałatka z kapusty czerwonej;
Kapusta zasmażana z pieczarkami.
DESER
Lody z owocami i bitą śmietaną;
Kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach.
ZIMNA PŁYTA
Mięsa pieczone zawijane z nadzieniem paprykowym, brokułowym i żurawinowym podane z dipem czosnkowym;
Mini tortille z sosem słodko-ostrym;
Tymbaliki z kurczaka z kolorowymi dodatkami;
Rulony z szynki z aksamitnym kremem chrzanowym:
Sałatka sezonowa szefa kuchni;
Patery obfitości ( rolady jajeczne na kilka sposobów, sery z owocami i kiełbaski w boczku, itp.)
Ryba po grecku
Pieczywo, masło.
KOLACJA
Chrupiące zawijańce francuskie z serem i szynką;
Krokiety z kapustą i grzybami,
Barszcz czerwony.
W cenie : napoje niegazowane pomarańczowy i jabłkowy oraz woda mineralna niegazowana podawane z cytryną w dzbankach.
Obowiązuje w 2020 roku.W celu uzyskania informacji szczegółowych zapraszamy do lokalu.